INFO     POŠTA     DOMOV

Zgodovina
Dedek Polini je delal in prodajal kolesa. Potem so prišli "oni", še ne čisto pravi team Polini. Prvorojeni Carlo, nato Franco in kot zadnji Piero. Po svojih močeh so pomagali v delavnici, tako da jim je ljubezen do dvokoles in mehanike prirasla k srcu. Konec 50-ih let, ko je ekonomska rast omogočila popularnost Vesp in Lambrett, so bili Poliniji na to pripravljeni. Bili so že nekaj korakov pred ostalimi. Mopede so sicer zamenjali za avtomobile, vendar je ljubezen in predanost motorjem ostala.
Piero je začel tekmovati v 70-ih. V času mini in maxi kril, rock and roll glasbe, s svojim Acilottijem, modificiranim Sachs motorjem s sedemstopenjskim menjalnikom. Trikrat je osvojil "Italian enduro title" in od takrat dalje svojih zmag ni več štel. Bilo jih je 200, morda celo 300.
Navdušenje, izkušnje in stalno izpopolnjevanje so jim bili v veliko veselje. S potrpežljivostjo smo raziskali veliko skrivnosti različnih motorjev. Izboljšali so jih, povečali moč, izpopolnili in naredili za zmagovalce. Zanesljive in vredne zaupanja. Kom­pleti za povečanje moči, izpušni sistemi za mopede, skuterje in motorna kolesa so postali sinonim za izdelke visoke tehno­logije. Vrhunsko kvaliteto, ki je odlika izdelkov blagovne znamke Polini, cenijo tako tisti, ki svoja vozila uporabljajo za šport in razvedrilo, kot tisti, ki osvajajo prva mesta na tekmovanjih.

Design temelji na sofisticiranih CAD/CAM programih, preizkuša­nja na dinamometrih in v praktični uporabi. Surovine, ki jih Polini izbira za svoje izdelke, so najboljše na trgu, končna obdelava pa večinoma robotizirana. Sedež družbe Polini Motori je v kraju Nembro, blizu Bergama v taliji. Razprostira se na 10.000 kvadratnih metrih, od katerih je 8.000 metrov pokritih površin. V Bergamu je podjetje Polini Ricambi, s popolno ponudbo nadomestnih delov. Prodajni sistem, ki vključuje več kot 3.200 prodajnih mest v Italiji in v več kot 40 državah po svetu, je porok za kvalitetno blago in kvalitetno servisiranje kupca.

POLINI – tekmovanja in zmage
S Polini-jem so neločljivo povezana velika imena svetovnega motošporta. Rossi, Capirossi, Sanna, Locatello, Sanchini, Tumi­nello, Paterno, Dolce, če jih naštejemo le nekaj. Vsi so svoje prve zmage začeli nizati z motorji Polini. Večinoma so začeli z MINIMOTO, nadaljevali s SKUTERJI in nato nadaljevali v GP razredih.
Ime Polini je v razredih MINIMOTO, SKUTER in SKUTER CROSS sinonim za zmago. Med leti 1996 in 2000, Polini dominira v vseh teh razredih. Konkurenca si je za doseganje zmag morala omisliti svoj razred v katerem tekmujejo le izdelki ene blagov­ne znamke.

Olje
Za optimalno delovanje motorja pod posebno težkimi pogoji dirk, priporočamo olja iz programa LIQUI MOLY.