INFO     POŠTA     DOMOV

Izpušni sistemi LeoVince Scoot

Scoot je nova linija izpušnih sistemov za skuterje, ki jo je LeoVince, kot specializirani izdelovalec posebnih izpušnih sistemov za motorna kolesa z visokimi zahtevami, tržišču predstavil leta 2000. Družba SITO Gruppo industriale je letos praznovala 50 letnico obstoja. Uvrščeno je v sam vrh evropskih proizvajalcev izpuhov za motorna kolesa. Posebno pozornost posvečajo izdelovanju izpuhov s športnimi karakteristikami. Od leta 2001 pa uspešno združujejo zahteve EEC in potrebnih homologacij za uporabo v javnem cestnem prometu, ter zahteve kupcev po športnem pridihu.
Skoraj vsi izpuhi so homologirani za uporabo v javnem cestnem prometu. Celo paleta ročno idelanih izpuhov HM "TT", "ZX" in "RR" je med njimi. Ti izpuhi so torej povsem legalni za uporabo v javnem prometu, če se podate na tekmovalno stezo, pa lahko v nekaj minutah izpuh prilagodite dirkaškim zahtevam.

HM "TT"
Ta izpuh je nadomestil prejšnji model HM "Z". Je v srednjem cenovnem razredu in se v raz­redu performans uvršča nad modele "RS" in SPRINTER, ki jih ni več v programu. Dušilec iz svetlečega, poliranega aluminija, je nad ko­moro. Kljub temu, da ima enake performance kot HM "ZX" in HM "RR", je konstrukcijsko drugačen. Ekspanzijski del iz 10/10 jeklene pločevine, je sestavljen iz 4 delov in ima zato manj zvarov, prednji del, krivina, pa ni varjena iz segmentov, temveč prešana iz dveh polovic.

HM "ZX"
"Stari znanec" na slovenskem trgu. Več kot 1.300 "ZX"-ov je bilo prodanih.

HM "RR"
Novinec z lanskoletnega 2003 moto salona. Od HM "ZX" ga razlikuje le zadnji del. Dušilec. Ta je ovalen in narejen iz ogljikovih vlaken. Ovalna oblika z večjo prostornino bolje duši hrup in istočasno ne vpliva na širino. Za­ključna krivina na dušilcu ima večji presek, kar daje izpuhu agresivnejši videz.

HM "ZXc"
Tehnično povsem enak HM "ZX", le da je kromiran. Namenjen je tistim, ki jim do popolnega izgleda njihovega skuterja manjka samo še kromiran izpuh.


Več o tej skupini izpušnih sistemov si lahko ogledate na strani www.leovince.com. Tam lahko tudi izberete primeren model za vaše motorno kolo.